Rabobank-app werkt nu met Face ID op de iPhone X

Rabobank op de iPhone X.
Gebruikers van de iPhone X die een rekening hebben bij de Rabobank hoeven niet langer gebruik te maken van een pincode. Met de nieuwste versie van de Rabobank-app kan Face ID worden gebruikt, zodat je sneller kunt inloggen met gezichtsherkenning. Voor mensen zonder de iPhone X zijn er ook nog andere wijzigingen gedaan.

Rabobank met Face ID

Normaal gesproken wordt Touch ID in apps op de iPhone X automatisch vervangen voor het gebruik van Face ID. Vlak voor de komst van de iPhone X waren er echter twee apps die Face ID bewust uitgeschakeld hadden, omdat het nog niet goed zou werken. Zowel ABN AMRO als de Rabobank hadden de gezichtsherkenning daardoor uitgeschakeld, waardoor iPhone X-gebruikers dus terug moesten vallen op de toegangscode. Laatstgenoemde is met de nieuwste update nu alsnog klaar voor de iPhone X en Face ID.


iPhone X bestellen

De iPhone X is het nieuwe toptoestel van Apple en voegt ten opzichte van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus een aantal indrukwekkende vernieuwingen toe. Dit is Apple’s eerste toestel met gezichtsherkenning en groot OLED-scherm. Een losse iPhone X kopen kan vanaf 1159 euro. Daarnaast kun je een iPhone X met abonnement bestellen bij verschillende providers. In onze iPhone prijsvergelijker vind je de beste aanbiedingen. Wat minder te besteden? Denk dan eens aan een refurbished iPhone.


De Rabo Bankieren-app is zowel aangepast voor Face ID als voor de nieuwe schermresolutie van de iPhone X. Hierdoor zie je dus boven en onder geen zwarte randen meer. Je stelt Face ID in via Zelf regelen > Face ID instellen. Je kunt net als bij Touch ID kiezen voor Face ID voor inloggen en voor ondertekenen. Elke optie kun je afzonderlijk van elkaar in- of uitschakelen.

Face ID in Rabobank-app instellen.

Verbeteringen Betaalverzoek en Adresboek
Voor mensen zonder een iPhone X heeft de Rabobank twee andere functies verbeterd. Betaalverzoek heeft een prominentere plek gekregen in Mijn Overzicht, zodat je de optie makkelijker kunt vinden. Wat betreft het adresboek kun je nu meteen contacten toevoegen, wijzigen en verwijderen. De betaalverzoeken werden door de Rabobank afgelopen zomer ingevoerd, samen met een nieuwe navigatie dankzij de invoering van de knoppenbalk. Het zijmenu werd in versie 6.0 vervangen door knoppen onderaan.

Plaats een reactie